În apropierea Paştilor acţiune de contrabandă la 1500 de metri altitudine

În apropierea Paştilor acţiune de contrabandă la 1500 de metri altitudine
Polițiștii de frontieră maramureseni au reținut, in flagrant, şapte persoane în timp ce încercau sa introducă ilegal in ţară aproximativ 59.400 ţigarete (2.970 pachete) de proveniența ucraineană, a căror valoare se ridică la aprox. 24.000 lei.
Acțiunea de contrabandă s-a desfășurat in imediata apropiere a frontierei de stat, pe masivul Pop Ivan din Munții Maramureșului, la o altitudine de 1500 m. 
În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul IJPF Maramureş cu privire la implicarea unor persoane în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă ucraineană, în data de 22 aprilie  a.c. a fost desfăşurată o acţiune specifică pe linia combaterii acestui fenomen, în zona de competenţă.
Pe timpul acțiunii polițiștii de frontiera au observat in imediata apropiere a frontierei de stat, pe masivul Pop Ivan, la aproximativ 1.500 m altitudine, un grup de persoane în timp ce transporta dinspre linia de frontiera spre interior mai multe colete voluminoase.
In acel moment, lucrătorii noştri au acționat pentru prinderea în flagrant a contrabandiștilor fiind reținute şapte persoane. Acestea au fost identificate ulterior ca fiind Bogdan I., Mikola B. cetățeni ucraineni şi Ioan H., Ştefan H., Hret P., Vasile T şi Dumitru P. cetăţeni români, domiciliaţi în localitatea Poienile de Sub Munte. Pentru reţinere lor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment în plan vertical deoarece suspecţii nu s-au supus somaţiilor legale prin voce.
La cercetarea terenului au fost descoperite şase colete ce conţineau cantitatea de 59.400 ţigarete (2.970 pachete ţigări) de proveniență ucraineana in valoare de aproximativ 24.000 lei.
Polițiștii de frontiera le-au întocmit celor şapte bărbați dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicata în vederea confiscării.
În prezent poliţiştii de frontieră desfăşoară activităţi specifice în vederea probării întregii activităţi infracţionale şi a identificării altor eventuale persoane implicate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.