VIDEO | Impresii despre școala online și revenirea în bănci, de la elevii Liceului Tehnologic ”Marmația”

Școala în pandemie a cunoscut o serie de provocări atât pentru elevi, cât și pentru profesori, dar și pentru părinți. reîntoarcerea în număr mare în bănci a elevilor, din 4 mai, a generat un nou val de emoții, fiind puși, atât elevii, cât și profesorii în fața unei noi situații de readaptare.

La Liceul Tehnologic ”Marmația”, elevii au transmis impresii din perioada școlii online, în urma unei provocări lansate de conducerea unității școlare și a psihologului școlii.

Am făcut împreună cu doamna psiholog câteva notificări despre ceea ce însemană revenirea la școală. Avem și de-o parte și de alta, aspecte pozitive și negative a școlii online, raportat la revenirea la școală. Spre surprinderea noastră, doar o singură persoană a afirmat că preferă școala online. Elevii au făcut câteva notificări privind revenirea la școală”, spune Adriana Vescan, director Liceul Tehnologic ”Marmația”.

Revenirea la școală după vacanța prelungită, după un an de școală online e o bucurie pentru mine, se vede o diferență, înțeleg mult mai bine lecțiile, pot să pun întrebări, mi-am revăzut colegii, pot să râd cu ei să discut cu ei anumite probleme”, spune un elev.

Pregătirea pentru bac e diferită față-n față, decât cea online. Cât am învățat de acasă, eram mai mereu obosită, nu mă puteam trezi. Depinde acuma de fiecare dintre noi să facem față cu bine examenului de bacalaureat, trebuie să recuperăm destul de mult, dar profesorii sunt alături de noi”, spune o elev din anii terminali.

Eu abia aștept să ne revenim în totalitate, fără măști, fără atâta distanțare, și sperăm ca măcar din septembrie să putem să realizăm tot ce ne-am propus și să fim în anul școlar care urmează, așa cum am fost până nu demult”, spune Anamaria Borlean, psiholog.

Pe larg despre acest subiect puteți urmări în emisiunea ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, joi, 13 mai, la TV Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.