Ikea va începe construirea de hoteluri şi cămine studenţeşti

Ikea va începe construirea de hoteluri şi cămine studenţeşti

Gigantul suedez al mobilei IKEA intenţionează să îşi extindă afacerile în domeniul hotelier, în câţiva ani urmând a construi un lanţ de circa 100 de hoteluri cu tarife accesibile în diverse state europene, relatează, marţi, publicaţia Der Spiegel.

‘În câteva săptămâni vom anunţa locaţia primului nostru hotel cu tarif redus în Germania şi suntem în negocieri cu operatorii hotelieri pentru a implementa rapid acest concept’, a declarat Harald Müller, manager al Inter Ikea, subsidiara pentru proiecte imobiliare a retailerului de mobilă.Primul hotel ar urma să fie inaugurat în 2013, iar în următorii ani se vor deschide alte cel puţin 100 de astfel de hoteluri pe piaţa europeană. Numele lanţului hotelier ‘nu va avea legătură cu Ikea’, a mai precizat Müller.Pentru ridicarea acestor hoteluri, Ikea caută terenuri fără construcţii sau cu clădiri demolabile, cu o suprafaţă de peste 2.500 mp, în zone centrale; în marile oraşe ale Germaniei sunt avute în vedere zonele libere din apropierea gărilor.

Proiectele imobiliare ale Ikea includ şi dezvoltarea de cartiere rezidenţiale şi clădiri de birouri. Müller a indicat faptul că la Londra vor fi edificate, în apropierea parcului olimpic, pe o suprafaţă de circa 10 hectare într-o zonă industrială abandonată, circa 1.200 de apartamente, birouri, un hotel Marriott şi mai multe magazine.În plus, suedezii intenţionează să se implice şi în construirea de cămine studenţeşti, cu ‘un sistem inteligent de echipare’, pentru a servi cât mai bine nevoilor studenţilor. ‘Noi vom gestiona clădirile o perioadă de timp şi apoi le vom preda, contra unei sume simbolice de 1 euro, universităţilor pentru a le gestiona în continuare’, a explicat Müller. Complexurile studenţeşti concepute de Ikea vor avea 500-700 de camere cu o suprafaţă de 17,5 mp, dispuse în mai multe clădiri cu o zonă centrală cu diverse facilităţi, printre care şi o sală de fitness sau un bar.AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.