IGPR: Percheziții în județele Maramureș și Cluj într-un dosar de camătă și șantaj

În 4 iulie poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Luduş – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Cluj şi Maramureş, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj.

Persoanele vizate de cercetări sunt bănuite că, începând cu anul 2022 şi până în prezent, ar fi oferit în mod repetat diverse sume de bani unor persoane, cu titlu de împrumut, pentru care ar fi solicitat şi primit dobândă excesivă.

De asemenea, din cercetări a reieşit faptul că, în cadrul acestei activităţi, cei în cauză ar fi recurs la ameninţări cu acte de violenţă, îndreptate către persoanele vătămate sau familiile acestora, pentru a le determina să restituie sumele împrumutate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 59.555 de euro şi 6.600 de lei, trei arme, două puşti şi un pistol, precum şi şase telefoane mobile.

Trei bărbaţi, de 41, 44 şi 46 de ani, au fost conduşi cu mandate de aducere la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, faţă de aceştia a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

În cursul acestei zile, bărbaţii vor fi prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător pentru trei imobile, evaluate în total la 250.000 de euro şi 8 conturi bancare, cu 35.651 de lei şi 21.998 de euro.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

De asemenea, activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureş, Poliţiei Municipiului Câmpia Turzii, Poliţiei Oraşului Vişeu de Sus şi luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Cluj şi Maramureş.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.