ACTIVITĂȚI DE VARĂ PENTRU COPII: idei educative şi distractive uşor de pus în practică

Vacanţă de vară se număra printre cele mai frumoase perioade pentru cei mici. Se pot juca şi distra în voie, alături de familie şi prieteni, pot merge în excursii şi pot încerca o mulţime de activităţi noi. Indiferent de planurile de vară, activităţile de familie sau cele dedicate exclusiv velor mici sunt întotdeauna o idee bună. Desigur, încearcă să alegi mereu activităţi nu doar distractive, ci şi educative, care să-i ajute pe cei mici să crească frumos.

Descoperă mai jos câteva idei de activităţi de vară fun şi educative, pe care le poţi pune în practică uşor:

Decoraţiuni DIY

Un proiect DIY sau Do It Yourself îi poate ajuta pe cei mici să îşi exerseze creativitatea şi să se bucure de roadele muncii lor, unde mai pui că întreaga familie poate participa. Decoraţiunile se număra printre cele mai populare alegeri pentru poiecte DIY, iar cei mici au o mulţime de variante din care să aleagă.

Pot înrăma poze şi să decoreze ramele după bunul plac, pot picta sau colora cutii din carton ori chiar să înlocuiască un tablou din casa c-o pictura realizată de ei. În funcţie de vârsta celor mici, asigură-te că aceştia îşi exersează creativitatea în siguranţă şi supraveghează-i pe tot parcursul activităţii.

Picnic în aer liber

Un picnic în aer liber e o modalitate grozavă de a te distra alături de cei mici. Puteţi să vă bucuraţi de aer curat, gustări delicioase şi activităţi simpatice, precum lectură, pictura, sportul, dansul sau chiar jocurile de societate.

Puteţi să organizaţi un picnic în parc, pe malul lacului sau chiar în propria grădină. Aveţi nevoie de o păturică confortabilă, un coş cu gustări şi apă, suc sau limonada şi câteva cărţi pentru copii, jocuri ori o minge.

Grădinărit pe balcon

Nu trebuie neapărat să ai o grădină ca să îi înveţi pe cei mici despre minunăţiile lumii înconjurătoare. Copiii pot învăţa despre grădinărit şi acasă, cu doar câteva ghivece, pământ, seminţe şi câteva unelte precum lopăţică sau grebla mini. Indiferent unde locuiţi, dacă aveţi gradina sau nu, vara aceasta încurajează-i pe cei mici să înveţe mai multe despre plante. Alegeţi câteva seminţe şi plantaţi împreună flori, legume, ierburi aromatice sau chiar pomişori.

O astfel de activitate este atât distractivă, cât şi educativa, unde mai pui că reprezintă şi o ocazie bună să petreci timp de calitate cu cei mici.

Lectură şi poveşti

Cititul reprezintă o activitate cu adevărat benefică pentru cei mici. Îi ajută să îşi îmbogăţească vocabularul, să îşi dezvolte imaginaţia, dar şi să-și antreneze memoria. De aceea, vara aceasta e o idee bună să transformi lectura într-o activitate fun, de familie.

Ia-i pe cei mici cu tine în librării sau anticariate, lasă-i să descopere cărţi pentru copii şi să îşi aleagă favoritele. Mai apoi, organizează câteva activităţi unde să îşi facă loc şi lectura. Poate fi vorba despre un picnic, o excursie sau o plimbare în parc.

Pentru copiii foarte mici, alege chiar tu cărţile şi poveştile. Le poţi citi celor mici încă din primele luni de viaţă. Optează pentru cărţi de copii cu personaje frumoase şi povesti deosebite, întotdeauna adecvate vârstei.

Origami

O activitate minunată pentru copii şi adulţi deopotrivă, origami se referă la artă japoneză care transforma hârtia, prin împăturire, în tot felul de obiecte. Pentru zilele ploioase sau caniculare de vară, o sesiune de origami e numai bună ca să îi scape pe cei mici de plictiseală. Aveţi nevoie de hârtie, fie coli albe, fie hârtie colorată, lipici şi foarfecă. În cazul în care cei mici nu pot folosi foarfecă în siguranţă, optează pentru variante de origami ce nu implică acest obiect.

Vara aceasta, toţi copiii merită să se bucure de activităţi frumoase, care să alunge plictiseala şi să le ofere clipe de bucurie. Încurajează-i să aleagă cărţi pentru copii, să facă origami, să se mişte în aer liber, dar şi să creeze mici opere de artă sau să grădinărească.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.