VIDEO | Iarna s-a instalat în Maramureș. Vezi unde a fost cel mai rece noaptea trecută

De câteva zile iarna s-a instalat în Maramureș. Vremea a fost geroasă în cursul nopții. Cel mai rece a fost noaptea trecută și în această dimineață la stația meteo Iezer -19 grade, -12 grade la Ocna Șugatag și Cavnic, -10 grade la Târgu Lăpuș și Sighetu Marmației și -7 grade în Baia Mare. 

Stratul de zăpadă măsoară până la 55 cm la stația meteo Iezer, 17 cm la Târgu Lăpuș,, 16 cm în Baia Mare, 8 cm la Sighetu Marmației, 3 cm la Ocna Șugatag. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, respectiv curat și uscat cu excepția DN18, în Pasul Prislop, între km 140 și km 180, unde se găsește un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 13 utilaje și au răspândit 62 tone material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN17C, DN18B.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să aibă o conduită preventivă în trafic, să își adapteze viteză la condițiile din trafic, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță, să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei, să evite depășirile pe sectoarele de drum cu vizibilitate redusă.

Potrivit Prefecturii Maramureș nu au fost apeluri/semnalate cazuri de persoane fără adăpost cu hipotermie. Vremea se va încălzi astăzi în județ față de zilele precedente, dar va fi rece, local geroasă la începutul intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5 și -2 grad, iar cele minime între -6 și -3 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

Sursa foto: Prefectura Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.