Iarna îşi arată colţii în aprilie

Iarna îşi arată colţii în aprilie
Când credeam că primăvara şi-a intrat în drepturi, iarnă a anunţat că mai zăboveşte. A nins abundent în pasurile Roata şi Rotunda la Cavnic. Zăpada depusă pe carosabil măsura în această dimineaţă, până la şapte centimetri şi a fost o mare provocare pentru nervii şoferilor. În aceste condiţii autorităţile judeţene au dispus intervenţia utilajelor de deszăpezire. Şi sighetenii se plâng de frig şi de faptul că în mijlocul lunii aprilie sunt nevoiţi să facă foc în sobe. 
 Şoferii care au trecut pe la service-uri ca să îşi monteze cauciuri de vară s-au uitat disperaţi după câteva utilaje salvatoare. Drumarii au intervenit şi au împrăştiat 30 tone de material antiderant pe DJ 109 F. În această dimineaţă la Cavnic temperatura arăta valoarea de 2 grade Celsius. Nici în municipiul nostru nu a fost cu mult mai cald. Sighetenii spun că demult nu au mai răbdat un asemenea frig în mijlocul lunii aprilie. 
Veştile nu sunt bune nici pentru perioada care urmează. Meteorologii prognozează vreme rece şi instabilă. Mâine, cerul va fi temporar noros iar local, îndeosebi ziua, vor cădea precipitaţii sub froma de ploaie care vor avea caracter de aversă. La munte precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile vor fi cuprinse între -2 şi 10 grade Celsius. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.