I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – Peste 58.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate la frontiera de nord a României cu Ucraina

I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – Peste 58.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate la frontiera de nord a României cu Ucraina

In data de 7 iulie, in jurul orei 19.50, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți – I.T.P.F. Sighetu Marmației, a observat doua atelaje hipo, care se deplasau dinspre frontiera de stat către localitatea Vicovu de Sus.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora moment in care atelajele hipo au schimbat direcția de mers încercând să fugă. Pentru reținerea unei persoane polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească conform legii armamentul din dotare fiind trase patru focuri de avertisment în plan vertical deoarece bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale prin voce. La cercetarea terenului au fost descoperite mai multe colete care conțineau 12.000 pachete cu țigări de provenienta ucraineana in valoare de peste 89.000 lei. Bărbatul Gheorghe S, de 25 ani, domiciliat în localitatea Vicovu de Sus, este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, ieri, 7 iulie, la ora 06.15, lucrătorii din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au descoperit, la aproximativ 2km de linia de frontieră spre interior 59 colete învelite in folie neagra si albastra. În apropiere a fost observată o persoană, care nu s-a supus somaţiilor legale prin voce, lucrătorii noştri fiind nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase 2 focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment bărbatul a fugit pe teritoriul statului Ucrainean. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului. In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 29.490 pachete cu țigări de provenienta ucraineana in valoare de peste 295.000 lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.