VIDEO | Hoț prins după ce a furat dintr-o locuință cu proprietara acasă

O femeie a sesizat zilele trecute poliţia că persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa din Satu Nou de Jos şi au furat un portofel în care se aflau bani şi acte. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că hoții au profitat de faptul că proprietara se afla la etajul 1 al imobilului, iar uşa de acces nu era încuiată.

Intervenţia promptă a poliţiştilor a dus la identificarea unei persoane bănuite de comiterea faptei şi la recuperarea unei părţi din prejudiciu. Este vorba de un tânăr de 17 ani, din Coltău. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii lui activităţi infracţionale.

Paza bună trece primejdia rea! este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a furturilor din locuinţe. Pentru un plus de siguranţă, poliţiştii maramureşeni reamintesc cetăţenilor care locuiesc la casă câteva măsuri care îi pot feri de evenimente neplăcute:

  • asiguraţi-vă uşa de acces chiar şi atunci când vă aflaţi în locuinţă;
  • instalaţi un sistem de supraveghere video, care să înregistreze orice activitate desfăşurată în curtea locuinţei. De asemenea hoţii pot fi descurajaţi de prezenţa unui câine;
  • evitaţi depozitarea în curtea casei, la vedere, a ambalajelor unor obiecte de valoare;
  • apelaţi la o persoană de încredere care să vă ridice eventualele facturi sau înştiinţări lăsate la uşă ori în cutia poştală în perioada în care lipsiţi de la domiciliu.

Campania, realizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române în parteneriat cu societatea de asigurări Groupama, are ca obiectiv conştientizarea unor modalităţi de prevenire a furturilor din locuinţă şi a măsurilor care pot fi adoptate pentru a nu deveni victime.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.