Hedi Fried lansează la Sighet romanul "A treia viaţă"

Hedi Fried lansează la Sighet romanul "A treia viaţă"

Hedi Fried Szmuk a  revenit în localitatea natală, Sighet.  Astazi, distinsa scriitoare va lansa, la ora 13:00 , la Casa Elie Wiesel, volumul "A treia viaţă".Cu prilejul acestei vizite  maine 10 mai, ora 13:00, Hedi Fried se va intalni cu elevii Centrului de Excelenta de la Liceul "Regele Ferdinand".
 Astazi Casa Elie Wiesel gazduieste la ora 13:00 lansarea volumului A treia viață de Hedi Fried. Fiică a unei familii de intelectuali evrei din Sighet, Hedi Fried a fost deportată la Auschwitz împreună cu întreaga familie, în perioada ocupației maghiare a Ardealului de nord. A supraviețuit, împreună cu sora sa, și a ales să trăiască în Suedia. Istoria deportării ei și cea a inserarii dificile într-o nouă societate au fost scrise în două cărți, apărute deja în românește (Frânturi dintr-o viață. Drumul la și de la Auschwitz și Întoarcere la viață).Personalitate marcantă a societății civile suedeze, Hédi Fried s-a remarcat prin activitatea neobosită pusă în slujba idealului înțelegerii și bunei conviețuiri între oameni. Eforturile ei de a face cunoscut coșmarul Holocaustului sunt concretizate în volumul Pendulul vieții.Pornind de pe pozițiile profesiunii ei de psiholog, ea a oferit, de mulți ani încoace, consiliere și tratament supraviețuitorilor Holocaustului stabiliți în Suedia. Organizarea unui centru, în care acești oameni suferind de traume profunde sa fie întâmpinați cu căldură și înteleși, este descrisă în volumul A treia viață, cu talent și seriozitate.
După lansarea volumului "A treia viaţă", scriitoarea sigheteana  se va intalni maine la oara 13:00 cu elevii Centrului de Excelenţă de Limba şi Literatura română de pe lângă Liceul "Regele Ferdinand".
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.