Guvernul se va reuni astăzi în şedinţă pentru a decide asupra obiectivului de aderare la zona euro

Guvernul se va reuni astăzi în şedinţă pentru a decide asupra obiectivului de aderare la zona euro

Guvernul urmează să se reunească astăzi într-o şedinţă specială pentru aprobarea programului de convergenţă şi a planului naţional de reformă.
Executivul a analizat miercuri, în primă lectură, programul de convergenţă din acest an, reprezentanţii Guvernului urmând să se mai consulte cu cei ai Băncii Naţionale pentru a decide în privinţa menţinerii sau renunţării la obiectivul României de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015, informeaza Agerpres.
Prin planul naţional de reforme se vor stabili strategiile guvernamentale pentru perioada 2011 – 2013, pentru a îndeplini cerinţele convenite cu organismele internaţionale de finanţare.
"Am avut o abordare în primă lectură a programului naţional de reformă şi a programului de convergenţă. Până în acest moment, România nu şi-a modificat calendarul. Evident că decizia o vom lua vineri, după reuniunea coaliţiei, în cadrul şedinţei de Guvern", a declarat prim-ministrul Emil Boc, după şedinţa de miercuri a Cabinetului.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, că punctul său de vedere, discutat şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, dar şi cu premierul Emil Boc, este acela că România trebuie să-şi menţină obiectivul de aderare la zona euro în 2015. Integral pe www.agerpres.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.