Guvernul mai încearcă o dată! OUG pe completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, o amnistie și grațiere mascată

Decizia ministrului justiției, Tudorel Toader, de a pregăti o ordonanță de urgență prin care să-i repună în termen pe toți cei judecați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte definește modul avid în care ministrul joacă rolul de slugă pentru Dragnea și Tăriceanu.

Ministrul PSD-ALDE este pregătit să legifereze peste ceea ce a reținut Curtea Constituțională în această speță și peste principiul neretroactivității. De altfel, CCR a reținut acest fapt în Decizia 685/2018, dată în speța completurilor de 5 judecători: „Curtea reţine că prezenta decizie se aplică de la data publicării sale, atât situaţiilor pendinte, respectiv în cauzele aflate în curs de judecată, precum şi în cele finalizate, în măsura în care justiţiabilii sunt încă în termenul de exercitare a căilor de atac extraordinare corespunzătoare, cât şi situaţiilor viitoare”.

„Tudorel Toader vrea să inventeze termene noi, în afara celor nominalizate de CCR. Pentru cine? Pentru Dragnea, Udrea, Mazăre etc., pentru toți care au făcut averi, dar nu și le pot justifica. Cu toate acestea, ei spun că sunt curații acestei țări. Este o bătaie de joc la adresa românilor cinstiți, care văd că unii se supun legii, iar pentru alții se fac legi. Este o ordonanță pentru o amnistie și grațiere mascată. Pe cei din PSD-ALDE nu-i interesează de consecințele încălcării statului de drept, cu toate avertismentele venite de la Bruxelles”, a spus deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Parlamentul European a adoptat în urmă cu 4 zile, cu 397 de voturi „pentru”, 158 de voturi „împotrivă” şi 69 de abţineri, un proiect potrivit căruia guvernele ce exercită presiuni asupra justiţiei sau nu reuşesc să combată corupţia riscă suspendarea fondurilor europene.

Biroul comunicare,
Cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.