GUVERN: Programele ‘Casa Verde’ și ‘Rabla’, finanțate în 2016 într-o formă completată

GUVERN: Programele ‘Casa Verde’ și ‘Rabla’, finanțate în 2016 într-o formă completată

 Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu, estimându-se venituri totale de 836,46 milioane de lei și cheltuieli de 838,66 milioane lei, deficitul de 2,2 milioane de lei urmând a fi acoperit din excedentul anilor anteriori.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, Guvernul își propune să finanțeze proiecte și programe pentru protecția mediului în valoare de 790,1 milioane lei, această sumă fiind destinată atât pentru onorarea contractelor în vigoare, cât și pentru încheierea unor noi contracte de finanțare.
Printre programele care urmează să fie finanțate din Fondul pentru Mediu se numără Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național, Programul de stimulare a achiziționării de mașini noi electrice și hibride ("Rabla Plus"), Programul "Casa Verde" privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă.
Pentru Programul "Casa Verde" s-au alocat 44,5 milioane lei pentru finanțarea contractelor în vigoare și 94,7 milioane lei pentru contracte noi și se estimează că în jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finanțare.
"Programul "Casa Verde" este completat de "Casa Verde Plus", pentru care au fost alocate 45 milioane de lei, din care vor fi finanțate materiale ecologice, sisteme de acoperișuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse și altele", mai informează Executivul.
Alte finanțări din acest fond merg către Programul "Sisteme integrate de alimentare cu apă, canalizare, stații epurare", în cadrul căruia există contracte în derulare până în 2018, pentru acest program alocându-se 275,5 milioane de lei în acest an.
De asemenea, pentru împădurirea terenurilor degradate s-au alocat 20 de milioane de lei pentru efectuarea de plăți aferente contractelor în derulare și 50 de milioane de lei pentru semnarea de noi contracte iar pentru gestionarea deșeurilor s-au alocat 100 de milioane lei.
Au mai fost alocați bani pentru realizarea pistelor pentru bicicliști, 30 de milioane de lei, dar și pentru Programul de educație și conștientizare a publicului privind protecția mediului, 30 milioane lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.