Gestionarea deşeurilor în România, una dintre cele mai rele situaţii din UE

Gestionarea deşeurilor în România, una dintre cele mai rele situaţii din UE

 

Situaţia din România în privinţa gestionării deşeurilor este una dintre cele mai rele din Uniunea Europeană /UE/, 99% din toate deşeurile municipale fiind depozitate în gropi, în timp ce media europeană este de 38%, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Julio Garcia Burgues, şeful Direcţiei de Management al Deşeurilor a UE, informează Agerpres. 
‘Conform Eurostat, situaţia din România este una dintre cele mai rele din Uniune Europeană. În România, 99% dintre toate deşeurile municipale sunt depozitate în gropi, iar media în UE este 38%. De asemenea, reciclarea este de doar 1% în România, în timp ce media Uniunii este de 24%. La compostare procentul este de 0%, faţă de media UE de 18%. Asta ne indică clar faptul că există un decalaj mare în privinţa gestionarii deşeurilor şi sunt necesare eforturi semnificative pentru a merge către implementarea Directivei’, a afirmat oficialul european.  
Burgues a adăugat că România a făcut eforturi semnificative pentru a implementa noua Directivă europeană privind gestionarea deşeurilor, dar că mai are multe de făcut în acest sens. Acesta a sfătuit autorităţile de la Bucureşti să construiască instalaţii de incinerare a deşeurilor şi dezvoltarea unei reţele vaste de instalaţii de reciclare şi compostare a gunoiului. Mai multe informaţii pe www.agerpres.ro 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.