VIDEO | Gazde primitoare de ”Crăciun în Maramureș”

Gospodăriile din Muzeul Satului Baia Mare vor avea și în acest an gazde primitoare care vor aștepta colindătorii și îi vor răsplăti cu tradiționalul colac, cu mere și nuci. Totul în cadrul celei de X-a ediții a evenimentului ”Crăciun în Maramureș”, programat pentru data de 22 decembrie.

Consilierii județeni au aprobat încheierea unui acord de cooperare între județul Maramureș prin Consiliul Județean și instituțiile de cultură subordonate: Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Muzeul de Etnografie și Artă Populară și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, în vederea realizării în comun a evenimentului cultural-tradițional ”Crăciun în Maramureș”.

”Este același tip de acord de cooperare pe care l-am promovat în ultimii ani în județul Maramureș între Consiliul Județean Maramureș și Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Muzeul de Etnografie și Artă Populară, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, pentru organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente care se desfășoară sub egida Consiliului Județean și a județului Maramureș – Crăciun în Maramureș.  În ultimii ani de zile, cred că am fost cu toții mulțumiți de felul în care a fost organizat acest eveniment, de felul în care a crescut de la an la an și ne dorim și în acest an să menținem ștacheta acolo sus unde am ridicat-o în ultima perioadă”, a declarat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.

Proiectul își propune reconstituirea obiceiurilor și tradițiilor de Crăciun din satele maramureșene: colindatul în ceată bărbătească, colindatul copiilor, Viflaimul, Steaua, Sorcova, Plugușorul dar și prezentarea gastronomiei specifice sărbătorilor de iarnă din Maramureș. Pentru o zi, Muzeul Satului din Baia Mare va prinde viață, iar ulițele vor răsuna de glasurile colindhttps://www.craciuninmaramures.cjmaramures.ro/ătorilor. Gospodăriile vor avea și în acest an gazde primitoare care vor aștepta colindătorii și îi vor răsplăti cu tradiționalul colac, mere și nuci. Evenimentul se va desfășura în 22 decembrie, cu începere de la ora 10:00 şi are şi un site dedicat https://www.craciuninmaramures.cjmaramures.ro/ 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.