Games of Science – un concurs organizat de UBB în colaborare cu British Council

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener British Council Romania, invită masteranzii şi doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, ştiinţa mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani să participe la cea de-a II-a ediţie a concursului Games of Science.

Concursul, derulat de British Council în colaborare cu Social Innovation Solutions (SIS), cu sprijinul UBB şi al altor parteneri din ţară, este un proiect de promovare a comunicării ştiinţei pe înţelesul publicului, dezvoltat şi implementat de Ada Roseti, constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanţii se întrec într-un concurs de prezentări ştiinţifice.

Etapa regională a cursului de formare şi a competiţiei organizate cu sprijinul UBB se va derula pe parcursul zilelor de 16 şi 17 martie (on site) şi va consta în:

  • 16 martie: 8 ore de program de formare (training) în comunicare publică gratuite, în cadrul cărora studenţii învaţă să vorbească în public, află cum să-şi folosească emoţiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu şi se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science, în cadrul finalei cu premii de 2.000 de euro;
  • 17 martie: formatul original de concurs de calificare la etapa următoare, în care tinerii cercetători participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect ştiinţific, pe durate cuprinse între 10 secunde şi 3 minute.

Obiectivul training-ului şi al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile ştiinţei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, medicinei şi alte domenii de studiu cu caracter ştiinţific să explice concepte, procese, teorii şi cercetări complexe pe înţelesul publicului şi pe scurt.

Câştigătorii vor ocupa locuri la finala naţională de la Bucureşti. Finala este un format original, cu obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei şi procese complexe. Competiţia are runde eliminatorii de prezentări de 15, 30, 60, 120 şi 180 de secunde.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesaţi, se pot înscrie la etapa regională, la UBB, din perioada 16-17 martie 2023, aici: https://socialinnovsolutions.typeform.com/GamesOfScience.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.