GALERIE FOTO | Sfaturile jandarmilor montani pentru amatorii de sporturi de iarnă și de drumeții

Jandarmeria Montană Maramureş acţionează pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice în staţiunile montane şi pe traseele turistice, axându-se în permanenţă pe accentuarea prezenţei în mijlocul populaţiei. Jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa sunt prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice  intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Pentru a se evita incidentele nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să respecte câteva reguli:

  • Iubitorii de drumeţii montane sunt  îndemnaţi să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac care să conţină strictul necesar, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor, să nu intre cu autoturismele în zonele marcate, să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia.
  • Este indicat ca înainte de începerea unui traseu, aceştia să anunţe jandarmii montani din zonă cu privire la numărul de participanţi, precum şi ruta / traseul turistic pe care urmează să-l parcurgă. Pârtiile de schi sunt amenajate la altitudini înalte, condiţiile meteorologice variază de la oră la oră şi de la o pârtie la alta, prin urmare trebuie să se documenteze minuţios despre condiţiile meteo şi traseele pe care intenţionează să se aventureze.
  • Nu trebuie uitate nici regulile care privesc echipamentul (casca fiind un accesoriu obligatoriu), dar şi curăţenia care trebuie păstrată ca în alte locuri publice. Mai mult decât atât, bunele maniere nu trebuie să lipsească nici de pe pârtie, la rând la sistemul de urcare, unde trebuie să-și păstreze calmul şi să fie atenți să nu deranjeze celelalte persoane.
  • În cazul în care sunteţi victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure liniştea publică, sunteţi rugaţi să solicitaţi sprijin prin sistemul unic de urgenţă 112; de asemenea, vă puteţi adresa direct echipajelor de jandarmi montani din zonă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.