GALERIE FOTO | Județul Maramureș a fost premiat la Washington

În cadrul Galei “Alianța 2019”, desfășurată zilele trecute la Washington, județului Maramureș i s-a decernat “Premiul de excelență pentru promovarea oportunităților economice și culturale”, recunoscându-i-se, totodată, și implicarea în strângerea relațiilor româno-americane.

O delegație a Consiliului Județean compusă din vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și consilierul superior în cadrul Biroului de Relații Internaționale, Gheorghe Paul Szaniszlo, a reprezentat Maramureșul la Gala “Alianța 2019, precum și la evenimentele organizate la Ambasada României în Statele Unite. În cadrul evenimentului s-au acordat și alte distincții. Premii de excelență pentru promovarea culturii și filmului românesc în Statele Unite, precum și pentru promovarea tradițiilor românești sau pentru documentarea imigrației românești în America au fost acordate Societății Culturale Româno-Americane din Seattle, Societății pentru limba și cultura română autentică din Chicago, și Organizației Moștenirea Românilor Americani din Minnesota. Tânărul regizor maramureșean Michael Dolha a prezentat scurt-metrajul “Screening of Hayley”, fiind recompensat pentru activitatea sa, de către vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, cu traista și logoul județului.

Prezent la eveniment, fostul ambasador al SUA la București și unul din fondatorii Alianței Americano-Române, James Rosappepe, a primit și el, în dar, însemnele județului Maramureș, pe care a recunoscut că l-a vizitat și că i-a rămas ca un loc special în suflet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.