Campanie de informare despre măsurile de prevenire a cancerului de sân

Organizația Femeilor Liberale din Sighetu Marmației desfășoară în luna octombrie o campanie de informare a femeilor despre măsurile de prevenire a cancerului de sân. Astăzi femeile liberale din Sighetu Marmației s-au întâlnit cu sighetencele pentru a vorbi despre importanța depistării acestei boli la timp.

În România sunt diagnosticate, în fiecare an aproximativ 10.000 de paciente cu cancer de sân avansat și foarte multe nu supravieţuiesc, pentru că sunt diagnosticate în stadii avansate ale bolii.  Cancerul de sân poate fi vindecat dacă este depistat la timp.

”Și în acest an am dat startul campaniei de prevenție împotriva cancerului la sân. Luna octombrie este o lună a prevenției, avem o acțiune organizată în fiecare an de OFL în colaborare cu PNL”, a declarat Daniela Onița Ivașcu, președinte PNL Sighetu Marmației.

”În luna octombrie desfășurăm o campanie de prevenție a cancerului la sân care se adresează femeilor. Pentru această campanie am pregătit mai multe materiale care au scop informativ pentru femei. Distribuim astăzi baloane roz care simbolizează speranța dar și pliante pe care sunt scrise metode care ne ajută să prevenim apariția cancerului la sân”, a precizat Mariana Mandra, președinte OFL Sighet.

”Susținem această campanie ca și în fiecare an ca un element de speranță pentru femeile care au această boală și suntem alături de ele. Le comemorăm pe cele care nu mai sunt alături de noi, care au fost doborâte de această boală însă în primul rând dăm speranță tuturor femeilor că această boală poate fi învinsă dacă e depistată la timp”, a adăugat Anișoara Mihali, vicepreședinte OFL România.

Astfel de acțiuni sunt organizate și în Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuș, Răzoare, Seini, Rona de Jos, Petrova, Cicârlău și Botiza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.