GALERIE FOTO | Exercițiu de intervenție prin simularea unui accident feroviar cu multe victime

În localitatea Săcel s-a desfășurat ieri un exercițiu de nivel tactic, la care au participat numeroase forțe de intervenție. Scenariul acestuia a presupus gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui accident feroviar, urmat de incendiu, în urma căruia au rezultat victime multiple. Situația a impus activarea Planului Roșu de Intervenție, iar pentru gestionarea optimă a acesteia au fost mobilizați zeci de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș.

În sprijin s-au deplasat și echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița-Năsaud. Au fost prezente echipaje ale Inspectoratului de Poliție Maramureș, ale Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul”, UPU-SMURD, Serviciului Public Salvamont Maramureș, Serviciul de Ambulanță Maramureș, Instituția Prefectului, U.A.T Săcel, Serviciul de Ajutor Maltez Maramureș, Crucea Roșie Română- filiala Maramureș, Colegiul Psihologilor și reprezentanți ai CFR.

S-a intervenit simultan pentru cautarea-salvarea și evacuarea victimelor, localizarea și lichidarea incendiului, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor la Punctul Medical Avansat. Echipajele medicale au procedat la evaluarea și triajul victimelor și transportarea lor la spital.

Sursa: ISU Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.