VIDEO | GALERIE FOTO | După dezastrul creat de mistreți, deputatul Duruș propune modificarea legii vânătorii

Mistreții fac prăpăd în culturile agricole din toate zonele județului. Pagubele sunt imense, iar oamenii revoltați. Mii de hectare de teren rămân nelucrate. Sunt mii de dosare care așteaptă aprobare pentru acordarea despăgubirilor. Unele sunt cu o vechime de 5 ani.

Sâmbătă, deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș, s-a deplasat în comuna Mireșu Mare, o localitate în care mistreții au făcut nenumărate pagube. Însoțit de primarul comunei, ing. Ioan Mătieș, și de localnici, Duruș a inspectat mai multe tarlale cu porumb. „Oamenii au tot dreptul să fie revoltați. Este vorba de munca lor, în urma căreia nu se aleg cu nimic. Am văzut că porcii mistreți au stricat recolte și în locuri în care terenul este împrejmuit. În una dintre cele mai bune zone agricole ale județului avem mii de hectare necultivate din cauza mistreților. Este nevoie urgentă de o lege prin care, în urma unor acțiuni, administratorii fondurilor de vânătoare să reușească să țină departe mistreții de culturi. Mă gândesc la un control numeric mai strict al efectivelor, la locurile de amplasare a hrănitorilor și la cantitatea și calitatea hranei oferită animalelor sălbatice. Vremea discuțiilor și a ședințelor interminabile pe subiect a trecut”, a spus Vlad Emanuel Duruș.

Deputatul USR lucrează deja la textul legii și invită și pe alți parlamentari de Maramureș, interesați de această problemă, să vină cu propuneri. Duruș speră ca legea să intre în procedură de urgență și, pănă la finalul anului, să poată fi promulgată de președinte. În urmă cu câteva luni, deputatul a avut o interpelare pe această temă, în care a cerut o intervanție hotărâtă a ministerului de resort, dar lucrurile nu au evoluat.

Biroul comunicare, cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.