Furnizorii de servicii medicale, prinsi pe picior gresit

Furnizorii de servicii medicale, prinsi pe picior gresit

37.858 de lei este suma pe care Casa de Asigurari de Sanatate Maramures a recuperat-o in perioada 1 ianuarie – 16 mai, in urma controalelor efectuate la furnizorii de servicii medicale, la medicii care elibereaza concedii medicale cat si la asiguratii care au beneficiat de acest tip de concediu. De asemenea, au ma mai fost verificate persoanele juridice si fizice ai caror angajati beneficiaza de concediu medical conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului 158/2005.

"Dupa controalele efectuate in acest an, noi am recuperat un total de 37.858 lei. Aceste masuri au fost luate ca urmare a controalelor despre care am mentionat si au fost semnalate abateri, ca sa zic asa, de la regula contractului cadru, pe mai multe paliere", a precizat presedintele CAS Maramures, dr. Alexandru Deac. In cadrul controalelor efectuate, reprezentantii Casei de Asigurari de Sanatate Maramures au constatat nereguli cu privire la completarea incorecta si la zi a formularelor utilizate in sistemul asigurarilor de sanatate, respectiv cele privind evidentele obligatorii cu regim special sau cele tipizate pe care trebuie sa le foloseasca atat medicii de familie cat si ambulatorul clinic.

De asemenea, nu au fost respectate nici prevederile legale cu privire la modalitatile de prescriere a medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu. "Unii nu au respectat programul de lucru stabilit la nivel de CAS. Apoi au fost descoperite prescriptii la persoane decedate, la data intrarii si prescriptii la data externarii sau prescriptii nejustificate in cadrul anumitor programe de sanatate la medicamente cu si fara contributie personala din partea asiguratului", a mai adaudat presedintele CAS Maramures, Alexandru Deac. Casa de Asigurari de Sanatate Maramures a depistat un numar de sapte medici care au prescris retete persoanelor decedate, de la trei unitati spitalicesti din judet: Spitalul Judetean de Urgenta "Dr. Constantin Opris" Baia Mare, Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare si Spitalul de Recuperare Borsa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.