FRF a anunțat echipele cu și cele fără certificat de participare în Liga 2

Federația Română de Fotbal a anunțat rezultatul procesului de certificare a cluburilor cu drept de participare în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023. Exceptând nou-promovatele din Liga 3, care au început mai târziu procesul de obținere a certificatului pentru participarea în Liga 2, dintre cele care au evoluat în eșalonul secund în sezonul recent încheiat au îndeplinit condițiile minime de participare și în noul sezon 14 echipe.

Doar Dinamo din cele trei retrogradate din Liga 1 are dreptul de a juca în Liga 2 în noul sezon. Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, care nu au obținut nici licența de Liga 1, nu au nici certificarea de Liga 2, astfel că acestea nu vor evolua în eșalonul secund.

În Liga 2 au obținut sportiv dreptul de a continua 12 cluburi din cele 20 care au evoluat în sezonul recent încheiat: Steaua București, Concordia Chiajna, Unirea Slobozia, FK Miercurea Ciuc, FC Buzău, Unirea Dej, CS Comunal {elimbăr, Metaloglobus București, Politehnica Iași, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Ripensia Timișoara și FC Brașov. Cum Gaz Metan și Academica Clinceni nu vor juca în Liga 2 au rămas, practic, două locuri vacante în noul sezon. Acestea vor fi ocupate de două dintre cele cinci retrogradate sportiv din eșalonul secund. Este vorba despre Politehnica Timișoara și de Unirea Constanța, retrogradată direct.

Celelalte trei retrogradate sunt Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila și Astra Giurgiu, despre care FRF nu anunță dacă și-au depus dosarul. Din Liga 3 în Liga 2 au promovat cinci echipe: SC Oțelul Galați, Progresul Spartac, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și CS Minaur Baia Mare. Procesul de certificare pentru eșalonul secund mai durează. (Sursa: CS Minaur Baia Mare)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.