Foto | Ofițerul patruped Teba, în tabără la Cavnic

E perioada vacanței, cu tabere, iar polițiștii sunt alături de copii cu măsuri preventive pentru siguranța lor.

Astfel, joi, polițiștii de prevenire și cei de la Grupa canină au fost în mijlocul copiilor din tabăra organizată de Centrul Cultural „Pintea Viteazul” Cavnic, care l-au așteptat cu sufletul la gură pe ofițerul patruped Teba pentru a interacționa cu el și pentru a imortaliza momentul printr-o fotografie.

Polițiștii de prevenire au stat cu copiii la o poveste ca în vacanță, vorbindu-le despre siguranța în mediul online și pe stradă, despre modalitățile prin care pot evita victimizarea în timp ce navighează pe internet și când circulă pe stradă.

Într-un cadru non-formal și nepresați de timp și lecții, copiii au fost deschiși și au dat frâu liber întrebărilor și curiozităților lor, precum și exprimării situațiilor infracționale cu care ei au avut tangență.

La activitățile realizate de polițiști au participat peste 60 de copii de diferite vârste, de la grupa pregătitoare până la liceu. După o perioadă lungă de activități online, copiii au pus deoparte telefoanele, calculatoarele și tabletele și și-au exprimat dorința de a petrece timp și de a socializa cu alți copii în tabără.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.