Fotbalistului sighetean Marius Bilasco i s-a decernat astazi titlul de cetatean de onoare al municipiului Sighetul Marmatiei

Fotbalistului sighetean Marius Bilasco i s-a decernat astazi titlul de cetatean de onoare al municipiului Sighetul Marmatiei
Consilierii locali sigheteni s-au intrunit astazi in sedinta ordinara pentru a-i inmana titlul de cetatean de onoare fotbalistului Marius Bilasco.
El s-a nascut pe 13 iulie 1981 la Sighetul Marmatiei si evolueaza la ora actuala la echipa chineza Tianjin Teda pe post de atacant.
A debutat la naționala României în data de 29 mai 2010, într-un meci amical împotriva Ucrainei.
A jucat pentru Unirea Urziceni în grupele UEFA Champions League 2009-10, contabilizând 6 meciuri și reușind să marcheze un gol împotriva echipei scoțiene  Glasgow Rangers, meci disputat la Glasgow, pe stadionul Ibrox, terminat cu scorul 1-4.
Fostul atacant al echipei Steaua Bucureşti, Marius Bilaşco, se află în atenţia clubului german din liga a doua Energie Cottbus.
 Deosebit de emotionat de momentul festiv prin care a trecut, fotbalistul ne-a acordat un interviu in excluvisitate, sustinand ca titlul de cetatean de onoare il obliga la succese si pe mai departe:
"Acest titlu chiar înseamnă foarte mult pentru mine pentru că sunt sighetean, sunt Maramureşean şi întotdeauna este foarte plăcut să fi apreciat acasă. Sighetul este casa mea chiar dacă în ultimul timp am stat foarte puţin pe aici, pot să vă mai spun că vin cu mare plăcere şi cu mare drag ori de câte ori timpul îl permite. Despre această diplomă sau despre această distincţie pot să spun că mă obligă pe viitor la mai multe fiind încă şi foarte tânăr pentru această distincţie. De câte ori oraşul, comunitatea în special să zic lumea fotbalului, că asta ştiu să fac… va avea nevoie de sprijinul meu, de sfatul meu, o voi face cu mare plăcere pentru că Sighetu Marmaţiei este oraşul meu."
Fotbalistul nu si-a uitat originile oriunde a jucat in strainatate si se intoarce intotdeauna cu multa bucurie acasa. Prin intermediul TV Sighet el a transmis o urare tuturor celor care-l indragesc: "Le doresc din tot sufletul tuturor să aibă un Crăciun fericit şi să se bucure alături de cei dragi pentru că este după părerea mea, cea mai frumoasă perioadă din an şi sunt convins că se întorc toţi de peste tot fiind majoritatea plecaţi, se întorc să petreacă cu familia şi sper să sărbătorească cât mai multe Crăciunuri împreună cu familiile de acum încolo în Maramureş pentru că, Maramureşul ne obligă să ducem tradiţiile mai departe pentru că din păcate a rămas singura zonă din ţară unde se mai păstrează. Încă o dată le doresc un Crăciun fericit şi să dea Dumnezeu să ne vedem cu bine şi la anul."

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.