Fotbal – EURO 2012: Grecia – Rusia 1-0 şi calificare neaşteptată a grecilor

Fotbal – EURO 2012: Grecia – Rusia 1-0 şi calificare neaşteptată a grecilor
Grecia s-a calificat neaşteptat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal, după ce a învins Rusia cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă seara, pe Stadionul Naţional din Varşovia, în Grupa A la EURO 2012, competiţie găzduită de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie – 1 iulie.
Grecia s-a impus prin golul marcat în prelungirile primei reprize de Giorgos Karagounis (45+2, foto), care va fi suspendat pentru sferturile de finală. 
Grecia, care avea nevoie de o victorie pentru a păstra şanse de calificare în sferturile de finală, a început mai bine meciul de la Varşovia şi a avut două ocazii în debutul întâlnirii. Portarul Malafeev a respins mingea reluată de Katsouranis, după un corner (6), iar apoi Şirokov a blocat şutul din careu al lui Torosidis (7). 
Rusia a trecut la cârma jocului şi şi-a creat mai multe situaţii clare de gol. Mai întâi, Arşavin a reluat dintr-o poziţie incomodă o minge, dar Sifakis a fost la post (10), şutul lui Kerjakov a trecut razant cu bara (13), iar Jirkov a avut o contră periculoasă, Katsouranis salvând in extremis (17). Grecii au fost li ei aproape să dea lovitura, prin Gekas, la o neatenţie a lui Malafeev (14). 
Meciul a intrat într-o perioadă de acalmie, în care niciuna din cele două echipe nu a reuşit să îşi creeze situaţii notabile, dar nici nu a forţat. Finalul a fost mai animat, cu un şut periculos al lui Jirkov (40), puţin peste transversală. În prelungirile reprizei, Karagounis, căpitanul grecilor, a păstruns în careu şi l-a învins pe Malafeev (45+2). 
În partea secundă, ruşii au luat cu asalt poarta grecilor, iar Şirokov a avut prima ocazie, şutând peste transversală din poziţie bună (51). Denisov a tras şi el destul de bine, dar balonul s-a dus pe lângă poartă (57). Grecia a fost aproape să dea lovitura la o incursiune a fundaşului Torosidis (59), dar acesta a preferat o centrare în gura porţii, în locul unui pase înapoi. Karagounis a cerut penalty (61), după un contact cu Ignaşevici, în careul echipei Rusiei, dar a fost avertizat pentru simulare. Grecia putea să îşi mărească avansul, dar Tzavellas a tras în bară din lovitură liberă (70). 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.