VIDEO | ”Fostul ministru PSD Sorina Pintea știa de uriașele nereguli din spitale privind incendiile”

”Fostul ministru PSD Sorina Pintea știa de uriașele nereguli din spitale privind incendiile”, srie Newsweek, într-un articol preluat și de ziarul online, Hotnews. În articol este subliniat faptul că fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea știa încă de la începutul lui 2019 că spitalele românești nu respectă regulile de protecție la incendiu și că există oricând riscul unei tragedii cum s-au petrecut cele de la Spitalul Județean Piatra Neamț sau de la „Matei Balș”.

„Mă adresez dumneavoastră spre a vă informa cu privire la concluziile controalelor de prevenire executate de personalul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov la unităţile sanitare cu paturi. Astfel, în ultimele 12 luni au fost efectuate controale de prevenire a incendiilor la 657 unităţi sanitare cu paturi, cu prilejul cărora s-au constatat 4.289 încălcări ale legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor, 17% dintre acestea fiind soluţionate operativ pe timpul acestor acţiuni preventive”, scria Dan Iamandi, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență într-un raport adresat ministrului PSD al Sănătății, Sorina Pintea în aprilie 2019.

Raportul, care a intrat în posesia Newsweek România, detalia care sunt cele peste 4.200 de nereguli grave identificate și propunea măsuri pentru remedierea lor, scrie Newsweek.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.