Floare Ungur, maramureşanca centenară cu 42 de nepoţi

Floare Ungur, maramureşanca centenară cu 42 de nepoţi

  Se spune ca viata este scurta si trebuie traita intens, insa cand ajungi sa-ti aniversezi 100 de ani de la nastere putem spune ca intr-adevar ti-ai trait viata. Nu multi ajung centenari si nu multi ajung sa-i cunoasca. Totusi printre acestia se afla si o maramureseanca care in prima zi a anului 2012 a implinit venerabila varsta de 100 de ani. Cu aceasta ocazia primaria orasului Targu Lapus o va premia pe batrana cu bani si o diploma.

Ungur Floare s-a nascut la 1 ianuarie 1912 in comuna Botiza intr-o familie de tarani simpli si muncitori. A trait modest si nu s-a gandit niciodata ca Dumnezeu ii va sorti sa ajunga varsta de 100 de ani. S-a casatorit si a facut 7 copii, sase fete si un singur baiat. Dintre acestia doar 5 fete au putut sa-i spuna mamei lor La Multi Ani la implinirea venerabilei varste. A ingropat 2 copii si 5 gineri. Are in jur de 42 de nepoti, si doar de la o sigura fiica are 30 de stranepoti. O familie numeroasa si longeviva. O parte din familie au vizitat-o cu ocazia aniversarii, si au inchinat un pahar in cinstea femeii. In jurul mesei s-au adunat cinci generatii.
Implinirea acestei varste nu este si motiv de sarbatoare. Greutatile vietii o apasa, iar boala a rapus-o de cativa ani pe pat. Traieste de cativa ani buni in orasul Targu Lapus fiind ingrijita de fiica ei cea mica. 
Primaria orasului Targu Lapus ofera centenarilor un cadou banesc in semn de recunostinta. Primarul orasului, Mitru Lese a declarat ca la fel va primi si maramureseanca Ungur Floare. 
Ungur Floare nu-si doreste altceva decat sa aiba o batranete linistita in continuare, iar atat cat va mai trai sa fie mai putin incercata de boala.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.