VIDEO | Festivalul”Primește-ne gazdă-n casă”a ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediție

De 8 ani încoace, sute de coconi din grădinițele din Maramureș, își pregătesc hainele de sărbătoare, își pun traista pe umăr și pornesc la colindat cu cea mai frumoasă colindă din satul lor, sau cea mai dragă colindă pe care i-a învățat educatoarea. Festivalul ”Primește-ne gazdă-n casă”a ajuns în acest an la cea de-a VIII-a ediție.

Sute de copii de la grădinițele din Maramureș însoțiți de cadre didactice vor urca pe scena Școlii Gimnaziale de Muzică și Arte Plastice ”George Enescu”din Sighet, cu cele mai frumoase colinde.  În acest an sosesc oaspeți de seamă, copii din Apșa de Jos – Ucraina, coordonați de Luciana Vlad și Maria Lavriuk. Pentru că sărbătoarea Crăciunului e despre  colindă,colindători și glasuri de coconi, rând pe rând copiii vor urca pe scenă și în fața celor prezenți vor colinda și vor prezenta obiceiuri de iarnă. Micii colindători nu vor pleca de la festival cu trăistuțele goale, pentru că, așa cum este obiceiul în Maramureș, gazdele îi vor răsplăti cu colaci și mere.

Evenimentul organizat de Consiliul local Sighet și Grădinița cu Program Prelungit nr. 8 din Sighet, va avea loc vineri, 13 decemebrie, de la ora 9:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.