Festivalul Antic şi Medieval AETERNUS MARAMOROSIENSIS se pregăteşte de cea de-a doua ediţie – septembrie 2012

Festivalul Antic şi Medieval AETERNUS MARAMOROSIENSIS se pregăteşte de cea de-a doua ediţie – septembrie 2012

AETERNUS MARAMOROSIENSIS revine anul acesta cu cea de-a doua ediţie. Aşa cum a  promis, organizatorul principal Marius Voinaghi vrea să continue seria acestui eveniment care a bucurat mii de sigheteni prezenţi la prima ediţie. Deocamdată am reuşit să aflăm doar perioada în care se va desfăşura ediţia din acest an. Este vorba de 7- 9 septembrie.
Conform spuselor organelor de mentinere a ordinii, la festivalul de anul trecut au participat peste 8000 de persoane.Toate momentele festivalului au  urmarit sa aduca publicul cat mai aproape de istorie si de patrimonial cultural istoric. Pentru anul acesta se aşteaptă o participare atât din partea publicului, dar şi a invitaţilor mai grandioasă decât anul trecut.

Argumentul nobil care a stat la baza organizarii acestui eveniment inedit la Sighetu Marmatiei a fost pasiunea pentru istorie a celor de la Societatea Academica Gheorghe I. Bratianu, filiala Sighet. Organizatorii si-au propus ca acest festival sa se constituie intr-o adevarata lectie de istorie, reusind in cele doua zile ale festivalului o reconstituire istorica cronologica a unor vremuri demult apuse.

Vom reveni cu detalii—-
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.