VIDEO | Fermierii se pot programa pentru cererile de plată la centrele APIA

În acest an,  cererile unice de plată vor fi depuse la centrele APIA din județ în perioada 1 martie-15 mai. În Maramureș există în jur de 33-34 de mii de fermieri care-și depun în fiecare an cererile unice de plată

În luna februarie, a fiecărui an, centrele APIA din fiecare județ fac pregătiri în vederea începerii depunerii cererii de plată pentru anul respectiv. Cererea unică de plată se referă atât la schema și măsurile legate de suprafețele agricole, cât și la cele legate de categoriile și speciile de animale care sunt susținute prin sprijin financiar din fonduri europene, pe de o parte și din bugetul național, pe de altă parte. Etapa de programare a fermierilor la cele șapte centre locale pe care le are APIA Maramureș, este în plină desfășurare.

”Colegii mei fac programarea fermierilor, centralizăm cererile, iar fermierii vor fi anunțați ulterior asupra datei, orei când trebuie să vină cu cererea de plată. Menționăm că trebuie respectată această programare pentru ca, pe parcursul celor două luni și jumătate, să nu se creeze o aglomerație exagerată. În medie ajung peste 100 de fermieri în fiecare zi la centrele APIA din județ”, afirmă Ioan Florin Ursdirector executiv APIA Maramureș.

Și în acest an va funcționa în sprijinul beneficiarilor aplicația informatică, IPA online.

”Această aplicație presupune identificarea parcelelor agricole în sistemul informatic. Fiecare fermier va primi un nume de utilizator și o parolă. Va putea lucra și de acasă pentru ș-și putea identifica parcelele agricole, iar la APIA să aducă documentele pentru a primi cererea. Noi alocăm fiecărui fermier în jur de 30 -45 de minute pentru a lucra cu funcționarul APIA pentru a reuși să depună aceste cereri de plată”; anunță directorul executiv APIA Maramureș.

Fermierii trebuie să-și pregătească în prealabil o serie de documente, printre care trebuie să obțină de la Registrul Agricol o adeverință cu toate suprafațele agricole pe care le dețin în proprietate, precum și cu efectivul de animale din crescătorie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.