Femeie arestată la domiciliu. A expediat din Spania 4,16 kilograme de canabis

Tribunalul Maramureș informează că ”prin încheierea penală nr. 50/DL/04.12.2018, pronunţată în dosarul nr. 2406/100/2018 al Tribunalului Maramureş,  instanţa a respins propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, de arestare preventivă a inculpatei H.M., în vârstă de 50 de ani, domiciliată în Baia Mare, cu locuinţa efectivă în Spania, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la trafic de droguri de risc prin introducerea lor în ţară, fără drept, dispunând luarea faţă de aceasta a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 decembrie 2018 şi până la data de 2 ianuarie 2019 inclusiv”.

De asemenea, femeii i-au fost impuse obligaţiile de a nu părăsi imobilul în care locuieşte în Baia Mare fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată şi de a nu lua legătura cu coinculpaţii H. R. şi H. V., atrăgându-i-se atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a acestora, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Pentru a dispune arestarea la domiciliu a inculpatei, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceasta, la solicitarea fiului său şi a fostului soţ (coinculpaţi în dosarul instrumentat de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş), a expediat din Spania, la data de 4 noiembrie 2018, prin intermediul unei firme de curierat, două colete conţinând cantitatea totală de 4,16 kg de drog de risc canabis, drog introdus efectiv în ţară la data de 6 noiembrie şi interceptat de organele de ordine la data de 8 noiembrie 2018, în momentul preluării coletelor de către destinatari.

Inculpata poate contesta hotărârea Tribunalului Maramureş în termen de 48 de ore de la pronunţare. Faţă de ceilalți doi inculpaţi implicați în acest caz s-a dispus luarea măsurii arestării preventive la data de 9 noiembrie 2018, respectiv 16 noiembrie 2018.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.