VIDEO | ”Femeia – al cincilea anotimp”- expoziție dedicată femeii la Muzeul de Etnografie din Sighet

Muzeul Maramureșan din Sighetu Marmației aduce un omagiu femeii, prin organizarea expoziției ”Femeia – al cincilea anotimp”.  Evenimentul va avea loc vinery, 6 martie la Muzeul Etnografic din  Sighet.

Femeia este prezentă în toate momentele majore ale existenţei, dar şi în obiceiurile de peste an şi face, totodată, legătura între toate etapele vieţii. Este mai ataşată de trecut, mai conservatoare şi mai bună păstrătoare a tradiţiei. Ea se implică în tot ceea ce înseamnă familie, viaţă casnică, în toate muncile delimitate de gospodărie şi casă şi în toate muncile cu caracter social. Femeia este stăpâna casei, a locului unde familia îşi petrece o bună parte din viaţă, unde îşi trăieşte bucuriile şi necazurile și tot ea este cea care luptă prin toate mijloacele pentru păstrarea armoniei şi echilibrului în familie.
Muzeul Maramureșan organizează vineri, 6 martie 2020, ora 13.00, la Muzeul Etnografic al Maramureșului, vernisajul expoziției „Femeia – al cincilea anotimp. Maramureșence în fotografii de epocă din colecțiile muzeului. Fond Nicolae Pipaș”.
Expoziția cuprinde fotografii vechi, datând de la începutul secolului al XX-lea, reprezentând femeia în diferite ipostaze: de la fată tânără, drușcă sau mireasă la ipostaza de mamă alături de copii, dar și portrete de femei în vârstă, toate subliniind faptul că femeia este și va fi centrul universului tradițional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.