VIDEO | Acțiuni de control în sănătatea publică

În luna ianuarie, la nivelul structurii de control și inspecție din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș s-au efectuat o serie de controale. Cele mai numeroase acțiuni de control au vizat domeniul comercializării produselor biocide.

În urma activităților de control în sănătatea publică, derulate pe parcursul lunii ianuarie, au fost rezolvate șapte sesizări. Din totalul de 235 de controale, au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale, din care, o singură amendă.

” Un control într-o unitate de cazare, cinci la unități comerciale nealimentare,111 controale privind distribuția, comercializarea și utilizarea produselor biocide, o acțiune privind controlul în unități prestatoare de servicii DDD, au fost verificați patru operatori DDD, două controale în unități de învățământ, nouă la unități sanitare cu paturi, 11în unități producătoare de deșeuri periculoase, 70 de controale în sectorul alimentar, 30 controale la retaileri și 37 de controale în sectorul servicii”, afirmă Ivette Ilea, economist în cadrul DSP Maramureș.

La data de 31 ianuatie, DSP Mramureș are de încasat creanțe de la clienți în valoare de 122 000 lei, din care 97 922 reprezintă datorii de la unitățile administrativ teritoriale din județ, pentru analize de apă. Din acest total, mai bine de 75% reprezintă datoria primăriei Borșa pentru efectuarea unor analize de apă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.