Fântâna Stoll a fost reașezată în Centrul vechi din Baia Sprie

Fântâna Stoll a fost montată în Centrul vechi din Baia Sprie, statuia a fost adusă  pe componente și s-a început asamblarea ei. Urmează etapa de vopsire pentru a fi adusă la forma ei inițială.

Statuia a fost decapată pentru a elimina toate straturile vechi de vopsea și lac, sablată de mai multe ori pentru a îndepărta toată rugina și s-au realizat suduri / acoperiri de pori sau fisuri, respectiv chituiri pentru ca apa să nu mai intre în interior.

Partea ce ține de decaparea straturilor de vopsea și lac a fost cea mai anevoioasă. S-au reparat și refăcut o serie de mici elemente și accesorii ale statuii și s-a refăcut integral sistemul de alimentare cu apă.

Fântâna lui Stoll – parte din istoria orașului Baia Sprie, trece printr-un amplu proces de restaurare și vopsire în culorile originale, fiind o lucrare complementară proiectului de reabilitare și modernizare a Centrului vechi al orașului. Este absolut necesar să redăm comunității simbolurile orașului iar acesta este, în mod cert, unul din cele mai importante, astfel că nu puteam rata ocazia de a-l restaura odată cu lucrările din parc.E mult de lucru cu ea, mult mai mult decât am estimat când am pornit pe acest drum, însă e o lucrare ce se face o dată la 100 de ani. Am considerat-o necesară și oportună. Nu puteam să o neglijam, iar odată ce va fi gata, va reprezenta cu siguranță un punct de atracție și relaxare în centrul vechi al orașului”, a declarat Alin Sebastian Bîrda, primarul orașului Baia Sprie

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.