100 de candidați au absentat în Maramureș la proba scrisă la limba și literatura română la bacalaureat

Luni, 26 iunie, candidații înscriși la examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2023, au susținut proba scrisă la limba și literatura română.

În județul Maramureș s-au înscris la această probă 3088 de candidați. Dintre aceștia, 2988 au fost prezenți și 100 au absentat.

Nu s-au înregistrat cazuri de candidați eliminați în niciunul dintre cele 13 centre de examen din județ.

Proba obligatorie a profilului va fi susținută astăzi, 27 iunie.

Subiectele și baremul de corectare pentru fiecare probă scrisă sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) va avea loc în data de 3 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată în data de 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiții:

1. recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
2. susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
3. obținerea unei medii a notelor, la probele scrise, de cel puțin 6.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.