Facturi mai mari la curent

Facturi mai mari la curent

Începând de azi 1 aprilie vom fi nevoiţi să scoatem din buzunar bani în plus pentru a platii facturile de curent. Agenţia Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a stabilit scumpirea curentului cu 4,5% atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice.

De azi intra în vigoare ordinul nr 12/2011 al Preşedintelui ANRE care prevede apariţia în factura, ca poziţie distinctă, a contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, în cuantum de 0,0185lei/kWh. Astfel încât Consumatorii casnici vor plăti lunar cu 1,8 lei pe 100 kWh mai mult, pentru sprijinirea producţiei de energie în unităţi de cogenerare de înalta eficienţă. Nu este vorba de creşterea preţului energiei, ci de un cost suplimentar. În momentul de fata plătim pentru 100kWh 40 lei.
Potrivit reprezentanţilor ministerului Economiei sumele provenite din majorări vor fi folosite în conformitate cu aprobarea primită de la Comisia Europeană, pentru investiţii în unităţile de producţie în cogenerare de înaltă eficienţă, care consumă mai puţine materii prime şi emit mai puţine noxe. În schimb, costurile de producţie sunt mari din cauza tehnologiilor mai scumpe.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.