VIDEO | Expoziție de benzi desenate ”Eroii care au făcut istorie”, la Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

În perioada 16 aprilie – 7 mai 2021, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums organizează în Baia Mare, pe esplanada Clădirii Pavilionare a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, expoziția outdoor de benzi desenate istorice ,,Eroii care au făcut Istorie”, realizată în cadrul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020. Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

Expoziția conține 27 de benzi desenate originale, care cuprind în total 111 planșe realizate de către 26 de autori.

,,Traian Vuia”, una dintre cele cinci lucrări câștigătoare ale concursului Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov, este realizată de băimăreanca Georgiana Șleam.

Încă de anul trecut, Muzeul Județean de Etnografe și Artă Populară Maramureș a deschis un parteneriat cultural cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Muzeul de Etnografie Brașov, care presupune mai ales schimburi de expoziții. Dacă în vara anului 2020 publicul băimărean a avut ocazia să vadă expoziția de fotografie istorică „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei și artei populare românești”, seria expozițiilor continuă cu un subiect mereu actual: ,,Eroii care au făcut istorie”. Este o expoziție în care istoria a fost abordată neconvențional și creativ prin benzi desenate cu subiecte foarte interesante. Accesul este gratuit, cu respectarea măsurilor impuse de autorități pentru prevenirea și combaterea pandemiei de Sars-cov2. ”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.