EXCLUSIV – DEPUTAT PSD: În ziua votului Ghiţă a contactat deputaţii de la toate formaţiunile politice

EXCLUSIV – DEPUTAT PSD: În ziua votului Ghiţă a contactat deputaţii de la toate formaţiunile politice

 Un deputat PSD, cu identitate protejată, le-a declarat procurorilor că Sebastian Ghiţă şi-ar fi şantajat colegii pentru ca aceştia să respingă cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi a arestării, precizându-le că în ziua votului Ghiţă "a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile".

"În ziua votului, Ghiţă Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile politice şi i-a rugat să nu voteze cererea, promiţându-le direct sau lăsându-le să se înţeleagă că atunci când au nevoie, uşa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere şi faptul că urmează două campanii electorale anul acesta. A fost de la sine înţeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecinţele erau dezastruoase pentru cel în cauză", a precizat parlamentarul cu identitate protejată în faţa procurorilor anticorupţie.
De asemenea, deputatul a precizat în declaraţia pe care a dat-o la DNA că votul ar fi putut fi observat în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, lucru care, potrivit parlamentarului, nu se mai întâmplase niciodată până atunci, ceea ce ar fi înseamnat că "există posibilitatea ca din cele patru camere, una să fie a postului România TV sau chiar a lui personală, scopul fiind de a monitoriza votul fiecărei persoane care trecea pe la urne", se arată în declaraţie.
"A fost prima dată de când sunt parlamentar când s-a permis la un vot cu bile să fie lăsate camerele la balcon pentru a avea vizibilitate maximă. Ghiţă Sebastian Aureşian foloseşte televiziunea sa ca o forma de şantaj pentru oamenii politici, iar toată forţa financiară şi relaţională deţinută o foloseşte ca mijloc de a obţine în schimb avantaje persoanale de orice natură", mai susţine martorul cu identitate protejată.
Totodată, colegul de partid al lui Sebastian Ghiță le-a mai spus procurorilor că îl cunoaşte personal pe acesta, precizând că "Ghiţă Sebastian Aurelian a avut în ultima perioadă şi are la acest moment atâta putere financiară şi relaţională încât deciziile lui au fost şi sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat şi mă refer aici, în principal la Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Astfel, Ghiţă Sebastian Aurelian a putut să impună, în perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 până în noiembrie 2015, fără probleme, numirea, menţinerea sau revocarea în funcţii publice importante a unor persoane la nivel judeţean sau central. Această forţă a lui Ghiţă Sebastian Aurelian era şi este potenţată de deţinerea postului de televiziune România TV unde are posibilitatea să promoveze imaginea unor politiciei sau să-i distrugă", se mai arată în declaraţia dată în dosar.
Sebastian Ghiţă a fost înştiinţat vineri de procurorii DNA Ploieşti că trebuie să plătească o cauţiune de 13 milioane de euro, suma reprezentând 10 % din averea parlamentarului, estimată la aproximativ 130 de milioane de euro. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că la stabilirea cauţiunii s-a avut în vedere gravitatea faptelor, starea materială şi faptul că patru persoane cercetate în acest dosar au fost arestate preventiv. Măsura a fost luată după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins cererile DNA de reţinere şi arestare a parlamentarului.
Întrebat de acuzaţiile pe care i le aduce colegul de partid, Sebastian Ghiţă a declarat, la ieşirea de la audieri, că „îmi este interzis să vă ofer orice fel de informaţie. Nu am voie să spun nimic. Procurorul mi-a spus că nu am voie să vorbesc, am scris acele lucruri şi nu am voie să le încalc. Mă simt interzis”.
Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.