CONTRABANDĂ: Peste 24.000 pachete tigari confiscate în urma unor acțiuni desfasurate la frontiera de nord

CONTRABANDĂ: Peste 24.000 pachete tigari  confiscate în urma unor acțiuni desfasurate la frontiera de nord

 Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, in urma cărora au fost descoperite şi confiscate peste 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 222.000 lei.

În data de  2 aprilie, în jurul orei 4.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au observat, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, mai multe persoane care au trecut frontiera prin apa râului Tisa, din Ucraina în România.
A fost anunțată echipa de intervenție din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației care a procedat la interceptarea celor în cauză, iar la observarea echipajului poliției de frontieră, bărbații au sărit în apă şi s-au retras pe teritoriul statului vecin. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ucrainene, care au reținut o persoană, cetățean ucrainean, îmbrăcată în costum de neopren. 
La fața locului au fost descoperite 21 colete care conțineau cantitatea de  16.250 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  145.000 lei, iar pe teritoriul ucrainean autoritatile din tara vecina au descoperit alte 6 colete cu țigări, din același lot.
În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
Tot ieri, in jurul orei 07.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș a depistat pe o stradă din localitatea Sighetu Marmației o femeie, cetățean ucrainean, care transporta două bagaje voluminoase în care se aflau țigări.
Persoana în cauză a fost dusă la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor, ocazie cu care în cele două genți au fost descoperite 400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
Întreaga cantitate de țigări în valoare de 3.600 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
Si polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, pe raza localității Bistra, judeţul Maramureș, la un imobil deschis din apropierea granitei politistii de frontiera au depistat mai multe colete cu țigări.
Imediat, o echipă operativă din cadrul aceluiași sector s-a deplasat la fața locului şi a procedat la ridicarea coletele  care au fost duse la sediul sectorului unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 8.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.
În cauză este cercetată o persoană, cetățean român sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă iar întreaga cantitate de țigări în valoare de 73.000 leu a fost ridicată în vederea confiscării.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.