Eveniment și lansare de carte la Suciu de Sus

„Cultura Suciu de Sus în context european. 135 de ani de la primele săpături arheologice la Suciu de Sus”, este titlul noului volum care se lansează în 11 noiembrie, în paginile căruia sunt tipărite lucrări și comunicări științifice ale unor specialiști arheologi, participanți la ediția din anul trecut, «Interferențe culturale în Suciu de Sus», a III-a ediție.

În apariția editorială, cititorii interesați de arheologie, de cultura și civilizația din epoca bronzului târziu, secolele 14 – 12 î.H. care poartă numele localității noastre și răspândită în nordul Transilvaniei, Ungariei, Ucrainei Transcarpatice și Slovaciei, vor afla și multe alte informații despre istoricul și folclorul comunei Suciu de Sus și a zonei Lăpuș.

Între autorii care semnează paginile publicației se află Emil Burzo, președinte de onoare al asociației, arheolog dr. Carol Kacso, prof. dr. Viorel Rusu – director, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Baia Mare, arheolog dr. Liviu Marta – director, Muzeul Județean Satu Mare și parteneri ai proiectului, arheolog dr. Ioan Bejinariu – Muzeul Judetean de Istorie și Artă Zalău, conf. univ. dr. Marin Ilieș, Extensia Sighet – UBB Cluj, prof. Marius Voinaghi – Sighet, prof. Gabriel Coșciug din Suciu de Sus ș.a.

Noul volum apare la editura și tipografia Eurotip Baia Mare, în condiții grafice deosebite și cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Suciu de Sus, iar evenimentul din 11 – 12 noiembrie este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.