Evaziune fiscală şi nerespectarea legislaţiei privind societăţile comerciale constatate în zona Sighet

Evaziune fiscală şi nerespectarea legislaţiei privind societăţile comerciale constatate în zona Sighet

Poliţiştii de investigarea fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Sighetu Marmaţiei s-au aflat ieri, pentru câteva ore, într-o acţiune pe linia combaterii evaziunii fiscale în municipiu şi în localităţile învecinate.
 Trei infracţiuni, din care una de evaziune fiscală şi două prevăzute de Legea 31/1990 privind societăţile comerciale au fost constatate în urma activităţilor executate, la care s-au adăugat alte două amenzi  contravenţionale în valoare de 6.000 lei, aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990.Faptele ce conturează infracţiunea de evaziune fiscală şi activităţile prin care s-a încălcat legislaţia privind societăţile comerciale au fost constatate la o societate comercială din Giuleşti.
 Poliţiştii au demarat cercetări faţă de reprezentanţii societăţii după ce au constatat că în perioada 2010-2011, societatea a desfăşurat activităţi economice generatoare de venituri, însă nu le-a declarat organelor de impunere fiscală, prejudiciind bugetul statului cu sume importante ce urmează a fi stabilite în urma unei inspecţii fiscale. Totodată, mijloace financiare  importante ale firmei  sunt suspectate să fi fost folosite în alte scopuri decât cele pentru care erau destinate. Toate aceste aspecte urmează a fi lămurite în cadrul cercetărilor care se desfăşoară într-un dosar penal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.