Evaziune fiscala de 2 milioane RON

Evaziune fiscala de 2 milioane RON

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Maramureş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au efectuat percheziţii la domiciliile mai multor agenţi economici suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

La extinderea cercetărilor, s-a probat activitatea infracţională şi s-a constatat că persoanele în cauză omiteau să înregistreze în documentele financiar-contabile veniturile rezultate din activităţi comerciale; se sustrăgeau de la plata obligaţiilor fiscale prin înregistrare de cheltuieli fictive în scopul diminuării sursei impozabile sau a compensării ilegale de TVA; de asemenea, s-a constatat şi refuzul acestora de a prezenta organelor fiscale documentele contabile pentru a împiedica verificarea financiar-fiscală, creîndu-se astfel premisele înşelăciunii şi falsului intelectual la Legea contabilităţii. S-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 2.000.000 RON.

În sarcina celor în cauză s-a reţinut şi faptul că în cursul anului 2009 au obţinut un  credit pentru investiţii în valoare de 260.000 Euro în baza unor documente contrafăcute.

Doi dintre suspecţi, o femeie si un barbat au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 29 de zile iar faţă de un alt barbat, Tribunalul Maramureş a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile.

Poliţiştii vor continua cercetările sub supravegherea nemijlocită a procurorului, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, precum şi pentru stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.