VIDEO | Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar a continuat astăzi cu proba la Matematică

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar, la finalul clasei a IV-a, a continuat astăzi cu proba la Matematică.  În județul Maramureș, din totalul de 4168 de elevi înscriși pentru a susține acest test, au fost prezenți 3829 elevi, iar 339 au absentat.

Testele   sunt   elaborate   de   Centrul   Național   Pentru   Politici   și   Evaluare   în   Educație, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaționale și trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate. Durata alocată rezolvării acestor este de 60 de minute  pentru fiecare test administrat. Evaluarea se face în cadrul unității de învățământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susținerii ultimului test.

Rezultatele individuale  obținute nu se  afișează  și nu se comunică  public  și nu se înregistrează  în   catalogul   clasei,   acestea   fiind  valorificate   strict   la   nivelul   unității   de învățământ   prin elaborarea   planurilor   individualizate   de   învățare,   acolo   unde   este  cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.

Elevii care învață în clase cu predare în limba minorităților naționale vor susține mâine, 20 mai, proba la Limba Maternă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.