Ethnologica Film Fest la prima ediție

Competiția națională de film “Ethnologica Film Fest”, organizată de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale “Liviu Borlan” Maramureș, în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș și Facultatea De Litere din Baia Mare, aflată la prima sa ediție este organizată în perioada 18-19 octombrie 2023, la Teatrul Municipal din Baia Mare.

În 18 octombrie de la ora 14.00 ne vom delecta cu proiecția filmelor etnografice naționale, de scurt metraj rămase în concurs. “Premiul publicului”, îl veți acorda prin votul dumneavoastră.

În 19 octombrie de la ora 15.00, sunteți invitați în foaierul Teatrului Municipal din Baia Mare la o lansare de carte și la lansarea ultimului număr al revistei “Memoria Ethologica”.

De la ora 16.00 vom păși cu emoție în sala de spectacole a teatrului, la Gala laureaților.

Va fi un regal pentru cei atrași de filmul etnografic și totodată o ocazie pentru cei ce doresc să își cultive gustul pentru această categorie mai specială de film.

Filmele vor oferi un periplu, o călătorie interesantă prin țară, o terapie a sufletului, o terapie prin măști, un catharsis, o curățare prin foc, un strigăt dureros după ceea ce a fost și s-a pierdut în negura timpului, o dramă a celor rămași singuri în spațiul lor sacru, înfruntând orice greutate, o lecție de viață a celor cu care în pofida faptului că viața nu a fost prea darnică, au reușit să învingă vicisitudinile vieții.

Filmul etnografic, ne invită totodată să ne întoarcem cu gândul spre sinele lăuntric, spre viața noastră și spre trăirile pe care le avem. Nu este ușor să te întâlnești cu tine însuți chiar și într-un documetar etnografic, dar reprezintă o deschidere uriașă către ceilalți și către lume. Este fascinant să simți povestea din spatele poveștii!

Juriul a avut o misiune grea de a alege dintre filmele unor realizatori consacrați, prezentate la festivaluri majore, cat și filme originale și curajoase ale unor realizatori debutanți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.