Emoţii şi pregătiri intense în rândul elevilor: a început perioada tezelor

Emoţii şi pregătiri intense în rândul elevilor: a început perioada tezelor

 Conform noii legi a educatiei, pana la sfarsitul lunii noiembrie elevii trebuie sa treaca prin emotiile testelor semestriale. Elevii au avut timp sa se pregateasca timp de 3 luni, astfel incat pana la data de 30 noiembrie va avea loc sustinerea tezelor la limba romana, matematica sau la alegere, geografie sau istorie. 

Elevii claselor V-VIII trebuie sa sutina pana la sfarsitul lunii in curs tezele la Limba si Literatura Romana si la matematica.  In plus, elevii claselor a VIII-a vor avea de sustinut un examen scris la alegere intre istorie si geografie. Liceenii de la profilul tehnologic au de sustinut tot trei examene, in timp ce liceenii de la profilul teoretic sau vocational vor trece prin patru probe.  Emotiile examenelor se vor prelungi mai mult pentru elevii de la scolile sau clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, care vor avea de sutinut un examen in plus. In aceeasi situatie sunt si cei care studiaza  in clasele cu predare in regim bilingv sau intensiv a unei limbi straine, indiferent de profil sau specializare.
Cu emotii sau fara emotii, dupa trei luni de pregatire, elevii trebuie sa demonstreze ca au acumulat cunostine de la inceputul semestrului. O buna parte dintre elevi, au intrat deja in febra examenelor, sustinand tezele la una dintre materii. 
Daca pana anul trecut semestrul I se incheia la sfarsitul lunii ianuarie, modificarea Legii Educatiei, a dus si la schimbarea structurii anului scolar. Astfel  incat vacanta de Craciun incepe din 24 decembrie si dureaza pana pe 13 ianuarie 2011, urmand ca din 16 ianuarie sa debuteze semestrul al II-lea. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.