Autoritatea profesorului în faţa elevului

Autoritatea profesorului în faţa elevului

Copiii neascultatori ii pot determina pe dascali sa-si piarda locul de munca. Conform unui proiect care este trimis la Guvern spre aprobare, profesorii care ii pedepsesc pe elevi si ii pun la colt cu mainile sus sau la spate risca sa plateasca scump, cu sume curpinse intre 1.000 si 2.500 lei sau mai scump, chiar cu locul de munca. Atat profesorii cat si reprezentantii Inspectoratului Scolar Maramures sunt sceptici in ceea ce priveste “ordinea” pe care o va face in scoli aceasta lege. 

Au apus de mult vremurile in care dascalul putea sa foloseasca batul la clasa ca si forma de intimidare a elevului. Iar cazurile in care sunt raportate abuzuri ale profesorilor asupra elevilor sunt extrem de rare. In pofida acestui lucru in scurt timp s-ar putea ca profesorii sa fie pedepsiti aspru daca indraznesc sa-i intimideze pe elevi  trimitandu-i la colt cu mana la spate sau cu mainile sus.  Atat profesorii cat si reprezentantii Inspectoratului Scolar Maramures sustin ca  in momentul de fata regulamentele scolare sunt extraordinar de permisive. Mih Vasile, cadru didactic la Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii sustine ca in ultima perioada legislatia a fost mai mult de partea elevului, asta avand ca efect deteriorarea autoritatii profesorului. 
Proiectul  care este in dezbatere publica si urmeaza sa fie trimis Guvernului spre aprobare prevede pedepse cu amenda cuprinse intre 1.000 si 2.500 lei, pentru profesorii care incalca aceste prevederi sau chiar excluderea acestora din invatamant. 
 Pavel Filp, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures ne-a declarat ca aceste masuri nu vor face decat sa transforme scolile  din Romania in “jungla”. Interlocutorul nostru sustine ca proiectul nu vorbeste insa de acele cazuri in care cel umilit este chiar profesorul.  Si se va ajunge in cazurile in care elevii vor irita intentionat dascalii de la clase, stiind ca legislatia ii protejeaza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.