Emotii pentru examenul de titularizare

Emotii pentru examenul de titularizare
Este randul profesorilor sa treaca prin febra examenelor. Dascalii din Maramures au dat astazi examenele pentru concursul de titularizare pentru ocuparea catedrelor vacante la scolile si liceele din judet.  Cei 1300 de candidati inscris se vor lupta pentru 143 de locuri titularizabile si pentru cele 1.675 de posturi netitularizabile. La nivelul Maramuresului existand un numar de doar 309 catedre complete.
Candidatii  au intrat in salile de concurs incepand cu ora 8:00, startul probei s-a dat la ora 10. Dascalii avand la dispozitie pentru rezolvarea subiectelor 4 ore. Printre disciplinele cele mai cautate in Maramures se numara Biologia (50 de posturi), Chimia (44 posturi), Educatia fizica (77), Educatia muzicala (74), Educatoarele (141), Limba engleza (86) si Matematica (81). La polul opus, dascalii care isi vor gasi cel mai greu un loc liber la catedra sunt cei de limba rusa (2 posturi), Geografie-Istorie (2), Dans contemporan (1), Chimie industriala (1), Arhitectura (1) si Arta vocala-canto (1).
Cei 1.300 de candidati inscrisi au fost repartizati pentru a da examenul in patru institutii scolare respectiv la Colegiul National Vasile Lucaciu, Colegiul Tehnic George Baritiu, Colegiul Economic Nicolae Titulescu si Colegiul Tehnic Anghel Saligny.
Pavel Filip, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Maramures ne-a declarat ca cea mai mare concurenta  la titularizare a fost la educatie fizica, biologie, istorie, geografie, matematica si, mai nou, la limba engleza. Candidati multi au fost si pentru posturile de invatator-educatori. Lucrarile vor fi corectate la diferite centre din tara.
Potrivit participantiilor la examen, subiectele au fost extrem de dificile, multi declarand ca vor opta pentru nota optinuta anul trecut in favoarea celei optinute in acest an.
Rezultatele  finale ale examenului de titulzarizare se vor afisa in zilele de 18 si 19 iulie urmand ca prima sedinta publica de repartizare a posturilor vacante sa fie intre 22 si 25 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.