Emoţii mari printre elevii sigheteni: astăzi s-a dat startul examenului de Bacalaureat

Emoţii mari printre elevii sigheteni: astăzi s-a dat startul examenului de Bacalaureat

 Astazi s-a dat startul examenului de Bacalaureat.  Elevii care au incheiat clasele a XII-a si a XIII-a au participat azi la prima proba, cea la Limba si Literatura Romana, proba orala.  Centrele de evaluare din intreg Maramuresul sunt deschise azi intre orele 8:00 si 19:00. Emotiile candidatiilor nu vor fi prelungite foarte mult, deoarece calificativul va fi anuntat in cursul zilei de azi .
Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean,  pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie  2011, in municipiul nostru exista 4 centre de evaluare. Unul format la Colegiul National Dragos Voda,  unde vor fi examinati elevii de la Colegiul National "Dragos Voda" Sighetu Marmatiei, Liceul “Taras Sevcenko” Sighetu Marmatiei, Liceul “Leowey Klara” Sighetu Marmatiei. Al doilea centru este  constituit la Liceul "Regele Ferdinand" Sighetu Marmatiei , unde vor examinati elevii de la  Liceul "Regele Ferdinand" Sighetu Marmatiei si cei de la  Liceul “George Pop de Basesti” Sighetu Marmatiei. Al treilea centru de evlauare este situat la  Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei, unde vor fi evaluati  doar elevii Grupului Scolar pentru Industrie Mica si Servicii Sighetu Marmatiei. Ultimul centru de evaluare este la  Scoala cu Clasele I-VIII "George Cosbuc" Sighetu Marmatiei, unde vor fi evaluati elevii de la Grupul Scolar Forestier Sighetu Marmatiei,  Grupul Scolar "Octavian Goga" Rozavlea si Grupul Scolar Ocna Sugatag.
In acest an s-au inscris la  examenul de Bacalaureat  5.363 de absolventi, o parte dintre acestia fiind tineri care isi completeaza examenele cazute in anii anteriori.
Agitatie, emotii, recapitulari pe ultima suta de metri, aceasta a  fost atmosfera de pe coridoarele centrelor de evaluare de azi, din prima zi a examenului de Bacalaureat.  Au existat totusi si candidati care s-au prezentat la proba orala la Limba si Literatura Romana fara prea mari emotii si foarte siguri pe cunostiintele insusite pe parcursul anilor de scoala. In privinta comisiei de evaluare, elevii au avut doar cuvinte de lauda.  Elevii intervievati de noi, dintre cei care au sustinut azi proba orala la Limba si Literatura Romana, au fost notati de catre comisia de evaluare cu calificativele :nivel mediu, avansat si experimentat.
Potrivit calendarului, în 8-10 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba materna. Probele scrise de la bacalaureat incep în 27 iunie cu Limba si Literatura Romana, in 28 iunie este progamată testarea la Limba si Literatura Materna, in 29 iunie va fi susţinuta proba obligatorie a profilului si în 1 iulie proba la alegere a profilului si specializarii. In 3 iulie vor fi afisate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate în 5 – 7 iulie, urmand ca in 8 iulie să fie afisate rezultatele finale.
Ministerul Educatiei a anuntat masuri dure in ceeea ce priveste desfasurarea si organizarea  examenului de Bacalaureat din acest an pentru evitarea fraudelor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.