Elevii premiați la olimpiadele de fizică, chimie și astronomie în tabără la Breb

În perioada 21-24.08.2023 se desfășoară la Breb tabăra pentru elevii premiați la olimpiadele de fizică, chimie și astronomie. Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului ”Maramureșul susține excelența”,  finanțat de Consiliul Județean Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Pe perioada taberei s-au vizitat împrejurimile, elevii cunoscând localnici care au reușit să păstreze intacte legăturile cu tradițiile și trecutul; piscinele de la Lacul Sărat din Ocna Șugatag, care au oferit elevilor oportunitatea verificării legilor fizicii prin experiență proprie.

Discuția cu inspectorul de poliție Pop Andrei, de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, a oferit elevilor informații despre cyberbullying, consum de substanțe interzise, port de obiecte periculoase, răspundere contravențională și penală. La activitate au fost prezenți domnul Inspector școlar general, prof. Pop Mihai, și doamna inspector școlar pentru chimie și fizică, prof. Ulici Carmen.

Fiind pe meleaguri unde tradiția este la ea acasă, elevii au aflat cum se face dranița /șindrila, vizitând atelierul familiei Tiran. Ei au exersat acest meșteșug sub atenta supraveghere a personalului de acolo. O adevărată lecție de artă populară ne-a oferit domnul Ioan Petric, sculptor în lemn. Vizita la atelierul din curtea casei sale ne-a dat ocazia să vedem sculpturi frumoase și să ascultăm poveștile lor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.